Webbsida för Gamla Stan2019-07-02T15:34:43+01:00

Projektbeskrivning

GAMLA STAN I NORRKÖPING

Webbdesign

  • Gamla Stan i Norrköping

Presentation av medlemmar

Gamla Stan i Norrköping är en förening som samordnar företag inom ett särskilt geografiskt område i centrala Norrköping. Det är en varierad grupp av företag, allt från tidningsutgivare till antikhandlare. Vi fick uppdraget att uppdatera deras hemsida med fräsch estetik, modern teknik och fler funktioner.
Sidan använde en gammal version av WordPress som CMS (Content Management System). Det innebar att det inte fanns tillgång till viktiga egenskaper som till exempel responsiv layout (att sidan automatiskt justeras till den skärm man använder). Eftersom Gamla Stan bland annat riktar sig till turister som shoppar i Norrköping var det viktigt att sidan skulle fungera bra även på mobila enheter. Det var också viktigt att behålla den grafiska profil som föreningen jobbat upp under många år.

Vår utmaning låg alltså i att skapa en modern webbsida från grunden med WordPress med innehållet från föregående version. Vissa grafiska element, till exempel typografin, skulle också uppdateras utan att bryta av för mycket mot den grafiska profilen. Sidomallarna fick byggas om från grunden utifrån den gamla designen. Kunden önskade dessutom fler sidor som skulle presentera medlemsföretagen ett och ett. Den nya hemsidan presenterades på Gamla Stans medlemsmöte. Deltagarna fick möjlighet att ge sina önskemål på olika detaljer. Efter några mindre justeringar levererades sidan kort därefter.

Kundens hemsida

TILLBAKA TILL PORTFOLIO